Metodboken Växa & gro

Vill du vara del av något som känns viktigt på riktigt? Lockas du av möjligheten att träffa nya människor? Blir du glad av tanken på att odla?

Svarar du ja på två av frågorna ovan så är boken Växa & gro – stadsodling som demokrativerkstad något för dig. Den här boken är skriven för erfarna odlare som är nyfikna på idéer för att sprida sina kunskaper och för nybörjare som tycker det är dags att börja gräva där de står.

Växa & gro är projektet Ett Grönare Lunds metodbok  skapad efter fyra odlingssäsonger, varav tre år med projektstöd från Arvsfonden. Boken utgår från ett stadsodlingsprojekt med syftet att stärka demokrati och delaktighet bland barn och unga. Bokens metoder passar även andra målgrupper eftersom stadsodling kan bidra till  livslångt lärande och stärkande mötesplatser – var som helst.

Boken baseras på Ett Grönare Lunds egna erfarenheter och de inspirationskällor vi mött längs vägen. Den består av:

projektledning – tips kring organisation och utveckling av demokrati och delaktighet med inspiration från bland annat sociokrati och coaching
odlingsfakta och odlingstips – för kretsloppsanpassad odling i staden med inspiration från permakulturdesign och organisk-biologiska metoder
praktiska övningar lekar och recept – från att odla ärtskott i en självvattnande kruka till utvärderingsövningar som stärker både individer och grupper.

 

IMG_8329-306x230BOKPRISER

Ordinarie pris: 220 kr

Medlemspris: 100 kr .
Klicka HÄR för att bli medlem i ABC.

Guldpris: 350 kr. I guldpriset, som är ett extra stödpris, ingår frakt och hemlig fröpåse.

När bok postas tillkommer frakt
(en bok 30 kr, två böcker 45 kr).

Ett Grönare Lund avser att fortsätta att odla med barn och unga, helt ideellt. När du köper en bok bidrar du den ideella föreningen ABC:s möjligheter att köpa fröer, verktyg, ingredienser till matlagning och studiebesök samt till spridning av metoder.

 

BESTÄLLLA BOK,  BOKA FÖREDRAG OCH WORKSHOP

Vill du köpa en bok kontakta Sara. Vill du boka ett föredrag eller en workshop, kontakta Sara eller Julia.

 

ÅTERFÖRSÄLJARE och SÄLJTILLFÄLLEN

HÄR KAN DU KÖPA BOKEN VÄXA & GRO DIREKT AV OSS

24 april Landskapsarkitekturdagen  i Alnarp

8–10 maj Omställningskonferensen i Malmö

23 maj Bondens marknad, Stenkrossen i Lund

4 juni Ett Grönare Lunds sommarfest. Välkomna att besöka våra odlingar. Grillning och festligheter på baksidan av Vikingavägen 12 i Lund. Mer info kommer på blogg och Facebook.

26–27 september Skördefesten i Stadsparken i Lund

 

BUTIKER

Butik Botan, Botaniska trädgården, Lund

Reko Deli, Bredgatan 4, Lund

(Kontakta oss om du vill bli återförsäljare.)

 

BIBLIOTEK

Kalmar: Stadsbiblioteket

Lund: Stadsbibliotek, Järnåkra skolbibliotek, Linero bibliotek

Malmö: Stadsbiblioteket
(Saknas boken på ditt bibliotek så kan du fråga om de vill köpa in den. Hänvisa till denna sida för kontaktuppgifter.)

 

LÄS DELAR AV BOKEN HÄR

Bokens manus kan du läsa här på denna sida. Där saknas vissa fotografier och illustrationer som boken innehåller. Framöver kommer denna hemsida att komplettera boken genom att erbjuda fördjupningar, klickbara länkar och mallar.