Kontakt

hejdå facebookJulia Linder, Initiativtagare och projektledare för Ett Grönare Lund (2011-2014)

julia.linder@abcsweden.org
tel: 0704-26 69 44

 

Julia har studerat arbets- och organisationspsykologi, utvecklingsstudier, och projektledning på Lunds universitet. Är utbildad studiecirkelledare och har gått kursen ”Odling för Pedagoger” för Karin Jansson (FOBO) på Brunnshög i Lund. Under 2014 arbetade Julia även som projektkoordinator för ABCs  stadsodlingsprojekt Vi odlar! som då utsågs till Årets Innovation av Lunds kommun.

Hon brinner för frågor som rör barn och unga, empowerment, omställning, klimaträttvisa och  att skapa inkluderande, stärkande, och vackra mötesplatser i städer. På fritiden är Julia styrelsemedlem i förbundsstyrelsen för FOBO – förbundet för organisk-biologisk odling och är aktiv inom integrationsprojektet Öppna Capella där elever från Capellagården delar med sig av olika hantverk på ett boende för nyanlända i Mörbylånga på Öland.

Genom erfarenheter från en mängd olika föreningar har Julia byggt upp en stor verktygslåda för att skapa intresseväckande och interaktiva workshops där såväl barn som studenter, kommunanställda och pensionärer engageras. Under 2016 studerar Julia ekologisk trädgårdsodling på Capellagården i Vickleby, Öland och fortsätter att sprida Ett Grönare Lunds metoder i olika sammanhang.

SaraOdlarSara Nelson, Odlingskoordinator för Ett Grönare Lund (2012-2014) och projektledare för metodboken Växa & gro

saramarianelson@gmail.com
tel: 0738-25 17 68

 

Sara är i grunden civilingenjör med arbetslivserfarenhet som miljökoordinator på Sony Ericsson och teknikinformatör på Sigma Information Design. Under 2012 gick Sara folkhögskolekursen ”Stadsodling i Lund”. Innan dess studerade hon Hållbar stadsutveckling på SLU Alnarp och vid Malmö Högskola, utbildade sig till ICF-certifierad coach och drev ekobutiken Omtanke. Företaget Planet blå AB finns kvar. Sara är en eldsjäl med särskilt intresse för hälsa, kretslopp och framtidens energi- och livsmedelförsörjning. Nätverkande och att ta idé till handling ingår i Saras styrkor.

På fritiden odlar Sara på  en 600 kvadratmeter stor tillsammansodling på Brunnshög (Odla i Lund) där hon även leder en barnodling, gör utflykter med familjen i det gröna och är medlem i en hönsgrupp. Under 2014 har Sara medverkat till att starta upp ett CSA-projekt (Community Supported Agriculture) tillsammans med andra lundabor och en småbrukande bonde samt initierat en studiecirkel kring byggande.

Sara har de senaste åren föreläst och varit workshopledare i ämnen som handlat om Lokal valuta, Klimat, mat & kläder, Hållbart mode, Framtidens företagande, Hållbar konsumtion, Resiliens och Omställningsrörelsen.

”Det är roligt att själv utvecklas och att se andra växa genom ny kunskap och nya färdigheter!”